Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Coroane dentare

Coroanele dentare întregesc dinṭii deterioraţi de carii pentru ca aceştia să îşi recapete sănătatea, aspectul şi funcţionalitatea. Se recomandă pacienţilor care au avut carii severe, dar şi acelora care au suferit o fractură dentară sau vor să corecteze estetic un dinte care nu se încadrează uniform în cavitatea orală.

 

 

 

Coroane dentare – ce sunt?

Coroanele dentare sunt soluţia ideală pentru a înlocui coroana dintelui natural, atunci când aceasta a fost afectată ireversibil de carii şi trebuie consolidată cu o porţiune artificială care să repare, să acopere şi să protejeze porţiunea deteriorată.

 

Componente – coroane dentare

 

Coroanele dentare sunt porţiuni protetice realizate din porţelan presat, din zirconiu sau metalo-ceramice aşezate pe suprafaţa şlefuită a dintelui. Aspectul lor natural contribuie la estetica danturii tale dar acestea sunt tolerate foarte bine şi din punct de vedere practic.

 

Cum se realizează

 

La început, se realizează o radiografie pentru a verifica starea rădăcinilor dentare. Dacă acestea permit intervenţia, se şlefuieşte partea deteriorată a dintelui iar porţiunea rămasă se amprentează pentru a se pregăti coroana de către tehnician. Până la definitivarea lucrării, pacientul poartă o coroană provizorie realizată din material acrilic şi lipită cu un adeziv special. 

 

Contraindicaţii

 

Operaţia de  este imposibil de realizat dacă există condiţii ce împiedică anestezierea sau şlefuirea danturii, precum endocardita sau accidentul vascular cerebral. Nu este recomandată nici dacă dantura prezintă o sensibilitate crescută.

 

Avantaje

  • Dinṭii vor beneficia de un aspect natural pentru că este o soluţie personalizată;
  • Coroana acţionează protector faţă de infecţii, carii şi alte probleme orale;
  • Materialele folosite sunt biocompatibile;
  • Durabilitatea mare a coroanelor dentare garantează că procedura e o investiţie bună.

Sfaturi

  • Pilirea dintelui, ce precede aplicarea coroanei dentare, este o intervenţie ireversibilă, aşa că ia decizia în cunoştinţă de cauză;
  • Evită alimentele care se lipesc de dantură precum şi cele tari pentru a nu afecta integritatea coroanei;
  • Asigură-te că nu eşti alergic la materialul din care este realizată coroana, mai ales în caz ce aceasta presupune material metalic.

Chiar dacă procedeul poate părea complex, de obicei aplicarea unei coroane dentare nu presupune mai mult de 2 şedinţe şi, sub anestezie, nu presupune disconfort din partea pacientului. Te aștepăm pentru mai multe detalii la Art Implant.