Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Implantologie

Prin serviciul de implantologie se poate inlocui un dinte lezat sau o masea care a fost eliminata. Implantul are aceeasi functie ca radacina unui dinte natural, oferind sprijin pentru un nou dinte.

 

 

Implanturile Art Implant pot fi din zironciu sau titan, aliaje puternice ce rezistă ani în șir.


În plus există opțiunile pentru implant all on 4 sau implant într-o singură zi.

 

Elementele principale ale tratamentului cu implant dentar sunt:

 • Implantul propriu-zis – se plasează chirurgical în os;
 • Coroana dentară de culoare dintelui – se atașează la implant (prin cimentare sau înșurubare);
 • Bontul protetic – elementul de legatură între implant și coroană.

Inhalosedare

Suntem de părere că experienţa vastă a specialiştilor noştri este pusă în valoare doar de echipamente moderne, performante. De aceea, am adus la Art Implant procedura de inhalosedare pentru copii.

 

Ce este inhalosedarea


Copiii dau semne de anxietate de multe ori atunci când ajung la stomatolog. Spre deosebire de adulţi, ei nu sunt atât de buni în a-şi camufla teama şi pot crea dificultăţi în desfăşurarea intervenţiilor. Tehnica de inhalosedare reduce anxietatea copiilor prin administrarea unui amestec de oxigen şi protoxid de azot chiar de către medic, în condiţii controlate în timp real. Ca rezultat, copilul se calmează iar fluxul de proceduri stomatologice poate continua neîntrerupt.

 

Produs recomandat pentru copii


Protoxidul de azot este un gaz blând, non-toxic, care se elimină singur din organism, după administrare. Dozarea amestecului cu rol de relaxare se realizează gradual şi monitorizând starea pacientului, după standarde studiate şi verificate.

 

Cum se realizează inhalosedarea


Procedura de inhalosedare presupune aplicarea unei măşti speciale deasupra nasului pacientului, în interiorul căreia se eliberează amestecul de oxigen şi protoxid de azot. Acesta este transmis prin interiorul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare, care prepară substanţa gazoasă, după variabilele alese de medic în prealabil.

Avantaje

 • Reduce anxietatea pacientului;
 • Elimină durerea;
 • Permite stomatologului să-şi ducă la bun sfârşit intervenţia fără întreruperi;
 • Reduce necesitatea că părintele să-şi calmeze copilul;
 • Este un procedeu sigur, cu rezultate garantate.

Sfaturi

 • Pregăteşte-l pe cel mic pentru contactul cu masca, s-ar putea să se sperie de ea;
 • Spune-i medicului dentist dacă cel mic are vreo alergie sau ia medicamente pentru ca acesta să poată evalua dacă substanţa administrată intră în conflict cu condiţia pacientului.

Inhalosedarea nu este un procedeu invaziv şi de lungă durată. Ea serveşte strict pentru a calma pacientul doar în timpul intervenţiei stomatologice şi nu are efecte secundare. Această tehnică se poate administra cu succes chiar şi adulţilor care nu îşi pot stăpâni teama, în timpul unei consultaţii.

Implant într-o singură zi

Realizarea unui implant dentar intr-o singura zi nu diferă în esenţă de un implant obişnuit, ci impune doar un flux mai rapid de proceduri. Este recomandat atât persoanelor cu carenṭe dentare extinse, pentru a evita ca ele să se expună public în această condiṭie, cât și pacienţilor purtători de proteze care vor o dantură fixă şi estetică.

 

Ce este un implant dentar


Implantul dentar este o rădăcină artificială sub forma unui şurub din titan sau zirconiu. Implantul se introduce la nivelul gingiei (fie în mandibulă, fie în arcada superioară). Acesta va reprezenta baza pe care se va fixa proteza fixă ce va înlocui dinṭii lipsă.

 

Componente


Implantul dentar este doar o componentă din tratamentul aplicat pentru a înlocui dantura. Acesta vine la pachet cu bontul protetic, de forma unui capac la suprafaţa gingiei, peste care se va fixa coroana ce va funcţiona ca dinte. În cazul implantului realizat în 24 de ore, partea superioară (coroana/ puntea) va fi provizorie, urmând a fi înlocuită cu cea permanentă într-o intervenṭie ulterioară.

 

Cum se realizează un implant dentar într-o singură zi

Implantul dentar realizat intr-o zi se aplică sub anestezie locală de către un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog. Procedura implică o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, în care va fi introdus implantul ales în funcţie de particularităţile pacientului.

 

Contraindicaţii


Implanturile nu se pot realiza în lipsa osului sau în cazul în care există o nomalie anatomică a acestuia. Este interzis de asemenea dacă există afecţiuni locale precum chisturi sau tumori. Nu este indicat nici dacă osul alveolar nu dispune de dimensiunea suficientă.

 

Avantaje

 • Se fixează noua dantură într-un timp record. Aceasta va fi fixă şi funcţională imediat ce te ridici de pe scaunul dentistului;
 • Poţi consuma orice aliment îţi doreşti imediat după această procedură;
 • Contribuie la conservarea osului alveolar precum şi la sănătatea dinţilor alăturaţi;
 • Noua dantura nu poate forma carii;
 • Are un aspect natural şi este perfect funcţională, chiar dacă partea superioară este provizorie;
 • Are o durabilitate şi o rată de osteointegrare mare.

Sfaturi

 • Apelează la un implant cât mai rapid, după pierderea dinţilor, pentru a evita atrofierea osului;
 • Implantarea rapidă elimină riscul unor carii realizate la nivelul rădăcinii;
 • Renunţă la fumat pentru a evita efectele secundare nedorite precum depunerile de nicotină şi gudron la nivelul implantului sau afectarea circulaţiei sangvine la nivelul gingiei.

Implantul într-o singură zi este cea mai rapidă şi mai sigură metodă de a-ţi reface dantura şi de a reveni la vechiul stil de viaţă într-un timp scurt. Apelează la specialiştii noştri şi vei fi încântat de rezultat.