Implanturile Art Implant pot fi din zironciu sau titan, aliaje puternice ce rezistă ani în șir.
În plus există opțiunile pentru implant all on 4 sau implant într-o singură zi.
Suntem de părere că experienţa vastă a specialiştilor noştri este pusă în valoare doar de echipamente moderne, performante. De aceea, am adus la Art Implant procedura de inhalosedare pentru copii.
Copiii dau semne de anxietate de multe ori atunci când ajung la stomatolog. Spre deosebire de adulţi, ei nu sunt atât de buni în a-şi camufla teama şi pot crea dificultăţi în desfăşurarea intervenţiilor. Tehnica de inhalosedare reduce anxietatea copiilor prin administrarea unui amestec de oxigen şi protoxid de azot chiar de către medic, în condiţii controlate în timp real. Ca rezultat, copilul se calmează iar fluxul de proceduri stomatologice poate continua neîntrerupt.
Protoxidul de azot este un gaz blând, non-toxic, care se elimină singur din organism, după administrare. Dozarea amestecului cu rol de relaxare se realizează gradual şi monitorizând starea pacientului, după standarde studiate şi verificate.
Procedura de inhalosedare presupune aplicarea unei măşti speciale deasupra nasului pacientului, în interiorul căreia se eliberează amestecul de oxigen şi protoxid de azot. Acesta este transmis prin interiorul unui furtun cuplat la dispozitivul de inhalosedare, care prepară substanţa gazoasă, după variabilele alese de medic în prealabil.
Realizarea unui implant dentar intr-o singura zi nu diferă în esenţă de un implant obişnuit, ci impune doar un flux mai rapid de proceduri. Este recomandat atât persoanelor cu carenṭe dentare extinse, pentru a evita ca ele să se expună public în această condiṭie, cât și pacienţilor purtători de proteze care vor o dantură fixă şi estetică.
Implantul dentar este o rădăcină artificială sub forma unui şurub din titan sau zirconiu. Implantul se introduce la nivelul gingiei (fie în mandibulă, fie în arcada superioară). Acesta va reprezenta baza pe care se va fixa proteza fixă ce va înlocui dinṭii lipsă.
Implantul dentar este doar o componentă din tratamentul aplicat pentru a înlocui dantura. Acesta vine la pachet cu bontul protetic, de forma unui capac la suprafaţa gingiei, peste care se va fixa coroana ce va funcţiona ca dinte. În cazul implantului realizat în 24 de ore, partea superioară (coroana/ puntea) va fi provizorie, urmând a fi înlocuită cu cea permanentă într-o intervenṭie ulterioară.
Implantul dentar realizat intr-o zi se aplică sub anestezie locală de către un chirurg dentar, un specialist maxilo-facial sau un parodontolog. Procedura implică o incizie la nivelul gingiei pentru a descoperi osul, în care va fi introdus implantul ales în funcţie de particularităţile pacientului.
Implanturile nu se pot realiza în lipsa osului sau în cazul în care există o nomalie anatomică a acestuia. Este interzis de asemenea dacă există afecţiuni locale precum chisturi sau tumori. Nu este indicat nici dacă osul alveolar nu dispune de dimensiunea suficientă.