Acest site folosește cookies. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Mai multe informatii aici
OK
021.321.11.11
0731.321.111
Programare

Ortodonție

Serviciul de  Ortodonţie este segmentul din medicina dentară destinat îndreptării dinţilor. Acest procedeu stomatologic poate corecta poziţia danturii fără compromisul estetic de altădată. Art Implant are o gamă variată de aparate dentare moderne, astfel încât să acopere orice nevoie stomatologică.

 

 

Ce aparate dentare recomandăm

Dacă optezi pentru aparat dentar fix şi eşti preocupat de vizibilitatea lui, ai alternativa incognito, cu ajutorul unui aparat care se montează în spatele dinţilor. Acesta păstrează eficienṭa modelului clasic şi este foarte confortabil.

 

Discret este şi aparatul dentar „transparent” din Safir, al doilea mineral după diamant ca duritate. Aspectul său de cristal oferă mai degrabă aspectul unei bijuterii.

 

Dacă te alături trend-ului de a purta aparatul dentar clasic, afla că îţi porţi personaliza culoarea fiecărui bracket astfel încât să ai un look modern. În plus, dimensiunea aparatului dentar de altădată a fost redusă considerabil.

 

Pentru copii, sugerăm aparatele dentare mobile plasate pe toată lăţimea gurii, pe maxilar sau pe mandibulă, în funcţie de nevoie. Acesta poate fi personalizat cromatic, ba i se pot imprima chiar şi modele de ilustraţii. În plus, se poartă doar 12-14 ore pe zi, în timpul nopţii şi atunci când copilul poate face o pauză în vorbire.

 

Componente – Ortodontie

 

Aparatele dentare fixe se realizează din 4 componente:

 

  • Brackeṭi – piesele din metal, ceramică, plastic sau safir ataşate de fiecare dinte cu ajutorul unui adeziv special;
  • Arcul – cunoscut în limbajul uzual ca „sârma” care pune presiune pe dinţi şi care uneşte brackeṭii între ei;
  • Ligatura – porţiunea care uneşte brackeṭii de arc şi care prezintă diferite grade de flexibilitate, în funcţie de pacient;
  • Banda elastică – o componentă opţională menită să controleze mişcarea maxilarului pentru a stabili o anumită deschidere a gurii;

 

Cum funcţionează aparatul dentar

 

Aparatul dentar pune presiune pe dinţi astfel încât aceştia să îşi schimbe poziţia într-una sănătoasă. Efectul vizual plăcut este doar o consecinţă şi nu în scop în sine, în majoritatea situaţiilor. Însă această presiune nu poate acţiona agresiv pentru a nu afecta integritatea danturii. De aceea, schimbarea se produce doar cu aproximativ 1 mm pe lună.

 

Această modificare graduală trebuie atent monitorizată de medicul dentist. Intervenţia ortodontului nu se va rezuma doar la montarea aparatului, dar şi la reglarea lui periodică pentru a obţine cele mai bune rezultate.

 

Contraindicaţii

 

Problemele cu gingia şi sângerările frecvente ale acesteia pot amâna montarea unui aparat dentar. Acesta se aplică doar după rezolvarea problemelor legate de carii. Prezenţa sa în cavitatea bucală presupune acumularea unor bacterii adiţionale ce pot agrava condiţiile deja existente. Nu se recomandă în sarcină sau persoanelor a căror activitate profesională depinde de dicţie.

Avantaje

  • Corectează poziţia dinţilor indiferent de cauză pentru care nu erau aliniaţi bine iniţial;
  • Reduce obiceiurile nesănătoase, precum roaderea unghiilor, gustările numeroase dintre mese cu dulciuri şi sucuri acidulate;
  • Tehnologia modernă a îmbunătăţit confortul purtării acestui aparat faţă de cele din trecut.

Sfaturi

  • Periază dinṭii după fiecare masă pentru a elimina resturile dentare prinse printre brackeṭi, completează cu aţa dentară ortodontică şi apă de gură;
  • Foloseşte o periuţă moale ca să nu pui presiune pe aparatul dentar, poate fi şi una electrică;
  • Asigură-te că nu eşti alergic la materialele din care este realizat aparatul dentar.

Aparatul dentar poate fi purtat indiferent de vârstă. El este capabil să corecteze dantura oricărui tip de pacient și de multe ori se poate dovedi chiar un accesoriu cool. Te aşteptăm pentru mai multe detalii la Art Implant.