Dacă optezi pentru aparat dentar fix şi eşti preocupat de vizibilitatea lui, ai alternativa incognito, cu ajutorul unui aparat care se montează în spatele dinţilor. Acesta păstrează eficienṭa modelului clasic şi este foarte confortabil.
Discret este şi aparatul dentar „transparent” din Safir, al doilea mineral după diamant ca duritate. Aspectul său de cristal oferă mai degrabă aspectul unei bijuterii.
Dacă te alături trend-ului de a purta aparatul dentar clasic, afla că îţi porţi personaliza culoarea fiecărui bracket astfel încât să ai un look modern. În plus, dimensiunea aparatului dentar de altădată a fost redusă considerabil.
Pentru copii, sugerăm aparatele dentare mobile plasate pe toată lăţimea gurii, pe maxilar sau pe mandibulă, în funcţie de nevoie. Acesta poate fi personalizat cromatic, ba i se pot imprima chiar şi modele de ilustraţii. În plus, se poartă doar 12-14 ore pe zi, în timpul nopţii şi atunci când copilul poate face o pauză în vorbire.
Aparatele dentare fixe se realizează din 4 componente:
Aparatul dentar pune presiune pe dinţi astfel încât aceştia să îşi schimbe poziţia într-una sănătoasă. Efectul vizual plăcut este doar o consecinţă şi nu în scop în sine, în majoritatea situaţiilor. Însă această presiune nu poate acţiona agresiv pentru a nu afecta integritatea danturii. De aceea, schimbarea se produce doar cu aproximativ 1 mm pe lună.
Această modificare graduală trebuie atent monitorizată de medicul dentist. Intervenţia ortodontului nu se va rezuma doar la montarea aparatului, dar şi la reglarea lui periodică pentru a obţine cele mai bune rezultate.
Problemele cu gingia şi sângerările frecvente ale acesteia pot amâna montarea unui aparat dentar. Acesta se aplică doar după rezolvarea problemelor legate de carii. Prezenţa sa în cavitatea bucală presupune acumularea unor bacterii adiţionale ce pot agrava condiţiile deja existente. Nu se recomandă în sarcină sau persoanelor a căror activitate profesională depinde de dicţie.